Ja Se Si Ta Bëni Sanitizatorin Tuaj Të Dorës

Parandaloni virusin Corona Covid-19, shihni teknikën e bërjes së Sanitizatorit të Dorës. Përveç larjes së duarve shpesh me sapun, sugjerohet edhe përdorimi i sanitizer han për t’i shpëtuar virusit corona covid-19. Përveç blerjes në farmaci dhe dyqane të drogës, sanitizuesit e duarve mund të bëhen gjithashtu në shtëpi.

Sanitizer i duarve është një antiseptik në formë të lëngshme që funksionon të frenojë ose ngadalësojë rritjen e mikroorganizmave në indet e trupit të gjallë. Ky lëng besohet se na mbron nga ekspozimi ndaj virusit corona covid-19. Sanitizuesi i duarve mund të bëhet vetë duke përdorur përbërës që janë rekomanduar. Përbërësit përfshijnë etanol 96 përqind, glicerinë 98 përqind, peroksid hidrogjeni 3 përqind, së bashku me ujë steril dhe ujë të distiluar.

por kështu, ajo që duhet të mbahet mend është të përdorësh sanitarizmin e duarve me mençuri. sepse përdorimi i sanitizuesve të duarve nuk pritet të jetë i tepërt sepse mund të shkaktojë acarim.

Ja se si të bëni një sanitizues dore:

Si të bëni sanitizatorin e duarve
 • Një sasi prej 833 ml 96 përqind etanol u vendos në një kupë matëse 1000 ml.
 • Shtoni 41.7 ml peroksid hidrogjeni 3 përqind në gotën matëse që përmban etanol.
 • Shtoni 14.5 ml glicerinë 98 përqind duke përdorur një filxhan matës. Sigurohuni që glicerina e mbetur të mos mbetet me metodën e shpëlarjes së saj me ujë.
 • Si të bëni sanitizatorin e duarve
 • Shtoni ujë deri në 1000 ml, përzieni derisa të përzihet.
 • Transferoni përzierjen në një shishe qelqi të pastër.
 • Ruani për 72 orë për të përcaktuar nëse ndotja e organizmit nuk është e disponueshme nga ena e shisheve.
 • Sanitizatori i duarve është gati për t’u përdorur.

Larja e duarve është më e rëndësishme
por posa theksoi Wiku, megjithëse rekomandohej përdorimi i sanitizuesve të duarve, larja e duarve me sapun dhe ujë të rrjedhshëm ishte akoma teknika më e efektshme për të vrarë viruse. nëse nuk ka sapun, mund të përdoret sanitizuesi i duarve.

Përveç metodave të mësipërme, ekzistojnë edhe teknika të tjera për të bërë sanitizuesit e duarve, metodat e mëposhtme për të bërë sanitizuesit e dorës tuaj me pesë përbërës të thjeshtë. Ekzistojnë pesë materiale të lehta që mund të përdoren për të formuar një sanitizues dore.

Këtu janë vlerësimet:

Uthull i bardhë
Uthull përdoret shpesh në formulat e pastrimit të shtëpive falë aftësisë së tij për të shpërndarë mbetjet dhe për të neutralizuar aromat. Për më tepër, uthulla është gjithashtu jo toksike dhe ka aftësinë të dekompozohet duke e bërë atë miqësore me mjedisin. disa studime tregojnë se aciditeti i tij i lartë mund të ndihmojë në vrasjen e baktereve, duke e bërë atë një dezinfektues efektiv.

Aloe Vera
Aloe vera është një bimë magjike për arsye të ndryshme. Ky supozim është sepse aloe vera punon në lëkurë të butë dhe është një ilaç popullor për djegiet dhe acarimet. nëse është e nevojshme për një sanitizues dore, aloe vera mund të ndihmojë në mbajtjen e lëkurës me lagështi dhe butë.

Xhel aloe vera mund të përdoret në varësi të qëllimit që po kërkoni. Xhel shpesh mund të lërë një mbetje ngjitëse, ndërsa lëngu është më i përshtatshëm për versionin e llakit.

Vaj esencial
Vajrat thelbësorë mund të jenë të diskutueshëm në disa kultura. megjithatë, vajrat thelbësorë janë përdorur për vite me radhë për të luftuar sëmundje dhe infeksione të ndryshme.

Vajrat esencialë vlerësohen në përgjithësi për cilësitë e tyre antibakteriale, antimikrobike ose antifungale, duke përfshirë vajin e pemës së çajit, lemongras, eukalipt, nenexhik dhe portokall.

Argjend koloidal
Nga disa referenca, argjendi koloidal njihet si një antibiotik natyral. Karakteristikat antimikrobike të argjendit koloidal janë në thelb jonet e argjendit dhe nanopartikulat e pezulluara në një lëng të tillë si uji. Argjendi koloidal përdoret akoma nga profesionistët mjekësorë kryesorë si një antiseptik për të trajtuar plagët në mënyrë efektive.

Përveç kësaj, argjendi koloidal është gjithashtu i nevojshëm shpesh si një shtresë antibiotike në pajisjet mjekësore. Argjendi koloidal është në dispozicion nga dyqanet e ushqimit shëndetësor së bashku me produktet bimore dhe faqet e internetit.

alkool
Organizata Botërore e Shëndetit rekomandon që formula që përmbajnë më shumë se 60 përqind alkool janë më të efektshmet në vrasjen e mikrobeve. sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që ju duhet të stuhisni në vendet që shesin pije alkoolike (shumica e pijeve mesatare përmbajnë vetëm 40 përqind alkool). Shtë më mirë të përdorni formula të propozuara në nivelin farmaceutik, përfshirë alkoolin izopropil.

Si të bëjmë
 • Deri në 120 ml (gjysmë gotë) ujë të filtruar ose aloe (bazë)
 • 120 ml (gjysmë gotë) uthull të bardhë
 • 10-12 pika vaj esencial
 • 1 lugë argjendi koloidal me alkool izopropil

Pasi të jenë përgatitur të gjithë përbërësit, përzieni në tas. Përdorni një enë ose shishe më të vogël për ta përdorur për ta bërë atë më praktik.

rekord
Shumë nga përbërësit e mësipërm nuk janë testuar në mënyrë të pavarur, as nuk ka ndonjë provë shkencore që tregon se ata mund të vrasin ose të vendosin përhapjen e virusit Covid-19.

Përdorimi i një sanizuesi të duarve nuk mund të zëvendësojë larjen e duarve plotësisht, e cila konsiderohet metoda më efektive për vrasjen e mikrobeve.