Hier Leest U Hoe U Uw Eigen Handdesinfecterend Middel Maakt

Voorkom Corona Covid-19 Virus, zie de techniek om Handdesinfecterend te maken. Naast het regelmatig wassen van handen met zeep, wordt ook het gebruik van han-ontsmettingsmiddel voorgesteld om aan het corona covid-19-virus te ontsnappen. Naast het kopen bij apotheken en drogisterijen, kunnen handdesinfecterende middelen ook thuis worden gemaakt.

Handdesinfecterend middel is een antisepticum in vloeibare vorm dat de groei van micro-organismen in levende lichaamsweefsels remt of vertraagt. Aangenomen wordt dat deze vloeistof ons beschermt tegen blootstelling aan het corona covid-19-virus. Handdesinfecterend middel kunt u zelf maken met de aanbevolen ingrediënten. De ingrediënten bevatten 96 procent ethanol, 98 procent glycerol, 3 procent waterstofperoxide, samen met steriel water en gedestilleerd water.

maar wat we in gedachten moeten houden, is dat we het handdesinfectiemiddel verstandig gebruiken. omdat het gebruik van handdesinfecterende middelen naar verwachting niet buitensporig is omdat het irritatie kan veroorzaken.

Zo maak je een handdesinfecterend middel:

Hoe handdesinfecterend middel te maken
 • Een hoeveelheid van 833 ml 96 procent ethanol werd in een maatbeker van 1000 ml gedaan.
 • Voeg 41,7 ml 3 procent waterstofperoxide toe aan de maatbeker met ethanol.
 • Voeg 14,5 ml 98 procent glycerol toe met een maatbeker. Zorg ervoor dat de resterende glycerol niet achterblijft bij de methode om het met water te spoelen.
 • Hoe handdesinfecterend middel te maken
 • Voeg water toe tot 1000 ml, roer tot het gemengd is.
 • Breng het mengsel over in een schone glazen fles.
 • 72 uur bewaren om te bepalen of besmetting van het organisme niet beschikbaar is uit de flescontainer.
 • Handdesinfecterend middel is klaar voor gebruik.

Handen wassen is belangrijker
maar zodra Wiku benadrukte, hoewel het gebruik van handdesinfecterende middelen werd aanbevolen, was handen wassen met zeep en stromend water nog steeds de meest effectieve techniek om virussen te doden. als er geen zeep is, kan handdesinfecterend middel worden gebruikt.

Naast de bovenstaande methoden zijn er ook andere technieken voor het maken van handdesinfecterende middelen, de volgende methoden voor het maken van je eigen handdesinfecterende middelen met vijf eenvoudige ingrediënten. Er zijn vijf eenvoudige materialen die kunnen worden gebruikt om een ​​handdesinfecterend middel te vormen.

Dit zijn de recensies:

Witte azijn
Azijn wordt vaak gebruikt in huishoudelijke reinigingsformules dankzij het vermogen om resten op te lossen en geuren te neutraliseren. Bovendien is azijn ook niet giftig en kan het ontbinden terwijl het milieuvriendelijk is. sommige studies tonen aan dat de hoge zuurgraad bacteriën kan doden, waardoor het een effectief desinfectiemiddel is.

Aloë Vera
Aloë vera is om verschillende redenen een magische plant. Deze aanname is omdat aloë vera op een zachte huid werkt en een populaire remedie is tegen brandwonden en irritaties. als het nodig is voor een handdesinfecterend middel, kan aloë vera de huid helpen vochtig en zacht te houden.

Aloë vera-gel kan worden gebruikt, afhankelijk van het doel waarnaar u op zoek bent. De gel kan vaak een kleverig residu achterlaten, terwijl de vloeistof meer geschikt is voor de sprayversie.

Etherische olie
Essentiële oliën kunnen in sommige culturen controversieel zijn. essentiële oliën worden echter al jaren gebruikt om verschillende ziekten en infecties te bestrijden.

Etherische oliën worden over het algemeen geprezen om hun antibacteriële, antimicrobiële of schimmelwerende eigenschappen, waaronder theeboomolie, citroengras, eucalyptus, pepermunt en sinaasappels.

Colloïdaal zilver
Van sommige referenties staat colloïdaal zilver bekend als een natuurlijk antibioticum. De antimicrobiële eigenschappen van colloïdaal zilver zijn in feite zilverionen en nanodeeltjes die zijn gesuspendeerd in een vloeistof zoals water. Colloïdaal zilver wordt nog steeds gebruikt door plaatselijke medische professionals als antisepticum om wonden effectief te behandelen.

Daarnaast is colloïdaal zilver ook vaak nodig als antibioticumcoating op medische apparaten. Colloïdaal zilver is verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels, samen met kruidenproducten en websites.

Alcohol
De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt aan dat formules met meer dan 60 procent alcohol het meest effectief zijn bij het doden van ziektekiemen. maar dat betekent niet dat je naar plaatsen moet gaan waar drank wordt verkocht (de meeste drank bevat slechts 40 procent alcohol). Het is beter om formules te gebruiken die op farmaceutisch niveau worden voorgesteld, inclusief isopropylalcohol.

Hoe te maken
 • Maar liefst 120 ml (een half glas) gefilterd water of aloë (basis)
 • 120 ml (half glas) witte azijn
 • 10-12 druppels etherische olie
 • 1 eetlepel colloïdaal zilver met isopropylalcohol

Meng alle ingrediënten in de kom nadat alle ingrediënten zijn bereid. Gebruik een kleinere container of fles om het praktischer te maken.

Opmerking
Veel van de bovenstaande ingrediënten zijn niet onafhankelijk getest en er is ook geen wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat ze de verspreiding van het Covid-19-virus kunnen doden of beslissen.

Het gebruik van een handdesinfecterend middel kan de handen niet grondig vervangen, wat wordt beschouwd als de meest effectieve methode om ziektekiemen te doden.